Káposzta pogi Nektek(●'◡'●) recept


50 dkg finomliszt
25 dkg káposzta
25 dkg margarin
2 dl tejföl
5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 db tojássárgája (kenéshez)
köménymag ízlés szerint (szóráshoz
A Káposzta pogi Nektek(●'◡'●) elkészítési módja:
A káposztát lereszeljük, megpirítjuk. A tejfölt langyosítjuk, beletesszük a cukrot, az élesztőt, és felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk, kinyújtjuk, hajtogatjuk, és 15 percet pihentetjük. Ezt a műveletet háromszor elvégezzük. A tésztát kinyújtjuk, tetejét bevagdossuk, majd felvágjuk. Tepsire tesszük, tojássárgájával megkenjük, ízlés szerint megszórjuk köménymaggal, és 20 percig kelesztjük:)
200 fokos előmelegített sütőben megsütjük
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: andilaci, 2019. okt. 11. 18:08
A káposzta pogi nektek(●'◡'●) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.