Csőben sült lekváros kalács recept
A Csőben sült lekváros kalács hozzávalói:A sütemény meghintéséhez
5 dkg díszítő szórócukor
A töltelékhez
1-2 evőkanál szilvapálinka vagy fél teáskanál fahéj
2 evőkanál aprított mogyoró
40 dkg szilvalekvár
A sütőlap kikenéséhez és a tészta megkenéséhez
7,5 dkg olvasztott Rama Sütőmargarin
A tésztához
2 db tojás
fél teáskanál só
40 dkg finomliszt
1,25 dl tej
6 dkg kristálycukor
fél csomag élesztő
5 dkg Rama Sütőmargarin
A Csőben sült lekváros kalács elkészítési módja:
A tejet meglangyosítjuk. Egy teáskanál cukrot adunk hozzá és belemorzsoljuk az élesztőt, letakarjuk, majd kb. 10 percre meleg helyre tesszük, amíg az élesztő feljön a tetejére. A margarint megolvasztjuk. A lisztet a maradék cukorral, a sóval, a megolvasztott margarinnal és a tojásokkal egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és sima, hólyagos tésztát dagasztunk. Letakarjuk és 30 percig kelesztjük, amíg a térfogata kétszeresére nő. A töltelékhez a szilvalekvárt összekeverjük az aprított mogyoróval és a szilvapálinkával vagy a fahéjjal. A tésztát kb. 40x32 cm-es téglalappá nyújtjuk és 20 négyzetre vágjuk. Egy-egy négyzetet a tenyerünkbe véve, megtöltjük az ízesített szilvalekvárral és a sarkait összefogva egy batyuformát készítünk. A tésztát körben megkenjük olvasztott margarinnal és az összefogott csücskével lefelé fordítva, szorosan egymás mellé helyezzük az előzőleg margarinnal kikent sütőlapra. A felületét olvasztott margarinnal megkenjük. A tésztát előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 20-25 percig sütjük, amíg színe aranybarna lesz. Sütés után meghintjük díszítő szórócukorral és még langyosan tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. okt. 17. 21:10
A csőben sült lekváros kalács elkészítési módja és hozzávalói.