Cannoli recept
A Cannoli hozzávalói:70g vaj,
250g porcukor,
4 tojásfehérje,
60g liszt,
190g durvára őrölt dió,
1 kk. vanília kivonat.
A töltelékhez:
300g Mascarpone,
3 ek. Brandy,
20g díszítőcukor.
A Cannoli elkészítési módja:
A vajat megolvasztjuk. A cukorot a tojásfehérjével összekeverjük (nem kell habbá verni), majd a lisztet is hozzáadjuk. 5 percig keverjük. Aztán az olvasztott vajat óvatosan hozzákeverjük. Utána a diót és a vaníliát is. A keveréket legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A Mascarpone-t és a cukrot összekeverjük, végén a brandy is belemegy. Szintén hűtőbe tesszük. A sütő előmelegítjük 180 fokra. A tepsiket sütőpapírral kibéleljük. A diós keverékből tegyünk egy nagykanállal a sütőpapírra, és kenjük el jó vékonyra. kb. 7-8 cm átmérőjü köröket készítsünk így. 8-10 percig süssük, aztán még melegen, azonnal tekerjük fel egy fakanál nyelére. Süssük meg az összes anyagot. Ha kihűltek a cannolik, mascarpone krémmel töltsük meg őket (habzsák).
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. febr. 26. 14:11
A cannoli elkészítési módja és hozzávalói.