Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Cukkinifánk kapros tejföllel recept

Cukkinifánk kapros tejföllel recept

A Cukkinifánk kapros tejföllel hozzávalói:
1 nagyobb cukkini (kb. 50 dkg),
1 csomag friss élesztő,
2 csokor kapor,
2 dl langyos tej,
2 doboz tejföl,
kb. 10 dkg liszt,
3 db tojás,
0.5 dl olaj,
só és frissen őrölt bors.


A Cukkinifánk kapros tejföllel elkészítési módja:
Első lépésként a cukkinit a reszelő nagy lukú oldalán lereszelem, majd egy nagy keverőtálba téve egy kicsit megsózom. Összekeverem és egy kis időre félreteszem, hogy a zöldség a sótól kiadja a levét. Addig egy kisebb tálba belemorzsolom az élesztőt, ráöntöm a langyos tejet, aztán ezt is félre teszem, hogy felfusson. (Egy pici liszttel is megszórom, hogy az élesztőnek legyen mibe belekapaszkodnia) Következik a kapor; durvára vágom, majd pici sóval együtt a tejfölbe keverem. Félreteszem. Jöhet elő a cukkini; kinyomkodom a levét - ezt lehet kézzel vagy szűrő segítségével is -, megszórom a liszttel, kevés sóval, majd beleütöm a tojásokat, hozzáöntöm az olajat, végül mehet bele néhány kanál a kapros tejfölből is. Ha kész, az egészet összekeverem - amennyiben a massza egy kicsit híg, liszttel dúsíthatjuk -, majd a tálat konyharuhával letakarom, majd meleg helyen 10-20 percet hagyom állni. Egy nagyobb lábosba bő olajat forrósítok, majd ha megkelt a tészta, kanállal beleszaggatom a forró olajba, és aranybarnára sütöm. Tálaláskor a fánkokra csurgatom a maradék kapros tejfölt.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A cukkinifánk kapros tejföllel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook