Rizskoch Andi módra recept
40 perc
A Rizskoch Andi módra hozzávalói:
35 dkg rizs
0.5 l víz
0.5 l tej
1 késhegynyi só
10 dkg vaj
12 dkg cukor
3 db tojás
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
1 ek zsemlemorzsa
A Rizskoch Andi módra elkészítési módja:
A rizst váltott vízben megmossuk, majd felöntjük fél l hideg vízzel, megsózzuk, és lefedve, néha megkeverve, addig főzzük, míg a vizet mind magába szívta. Ekkor hozzáöntjük a hideg tejet, felforraljuk, és nagyon kis lángon, lefedve, néha megkeverve, készre főzzük a rizst. Állni hagyjuk, hogy kicsit hűljön. Azalatt az esetleg maradt folyadékot magába szívja. A vajat és a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belereszeljük a citromhéjat. A tojásfehérjéket habbá verjük. A vajas keveréket a rizshez forgatjuk, majd óvatosan a tojásfehérjehabot is hozzákeverjük. Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk, és közepes lángon addig sütjük, míg a teteje pirulni kezd. sütési hőfok: 180°C
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andilaci, 2019. okt. 2. 21:36
A rizskoch andi módra elkészítési módja és hozzávalói.