Máglyarakás recept
60 perc
Zsírszegény
A Máglyarakás hozzávalói:
6 db szikkadt kifli,
4 db alma,
3 dkg margarin,
3 db tojás,
5 dkg barna nádcukor (vagy édesítőszer),
2 ek. vaníliaaroma
1/2 l tej,
10 dkg darált dió,
5-6 dkg biomazsola,
3 ek. rum (vagy rumaroma),
5-6 ek. baracklekvár,
zsemlemorzsa, őrölt fahéj
A Máglyarakás elkészítési módja:
Először a mazsolát langyos vízbe beáztattam. A sütőt 180°C-ra előmelegítettem. A szikkadt kifliket karikára vágtam. Az almákat megpucoltam és vékonyra elszeleteltem. A margarin felével kikentem a sütőformát és kevés zsemlemorzsával megszórtam. A tojásokat szétválasztottam. A sárgákat a cukorral és a vaníliaaromával habosra kevertem, majd hozzáadtam az olvasztott margarin másik felét. Ezután ráöntöttem a tejet és elkevertem a kiflikkel. Majd a kikent sütőformába öntöttem a tojásos-tejes kiflikeveréket. Megszórtam darált dióval, és a beáztatott mazsolával. A felszeletelt almákat elrendeztem a kifliréteg tetején. Megszórtam egy kis fahéjjal és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöttem. Mielőtt kivettem a sütőből, a tojások fehérjét kemény habbá vertem és a lekvárt is óvatosan belekevertem. Egyenletesen az almaréteg tetejére kentem a lekvárral elkevert tojáshabot. Ezt követően még 10 percre visszatettem a sütőbe, amíg a hab megemelkedett és enyhén megbarnult a máglyarakás tetején. Tálaláskor a máglyarakás tetejére tejszínhabot is tehetünk, ha szeretjük. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. okt. 1. 22:48
A máglyarakás elkészítési módja és hozzávalói.