Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Mazsolás tejbebulgur recept

Mazsolás tejbebulgur recept

Elkészítési idő 45 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Mazsolás tejbebulgur hozzávalói:
4 adaghoz:
20 dkg bulgur,
6 dkg biomazsola,
2 dl kókusztej,
1,5 dl víz,
1 ek. vaníliaaroma,
3 ek. barna nádcukor (vagy édesítőszer),
2 ek. kókuszolaj


Mazsolás tejbebulgur

A Mazsolás tejbebulgur elkészítési módja:
A mazsolát langyos vízben fél óráig áztatjuk. A bulgurt egy lábasban felöntjük a kókusztejjel és a vízzel. Hozzáadjuk a cukrot és a kókuszzsírt. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Majd kis hőfokon további 20 percig főzzük, folyamatos kevergetés mellett addig, amíg már majdnem az összes tejet felszívja, de még kicsit krémes. Ekkor hozzákeverjük a beáztatott mazsolát, a vaníliaaromát és elzárjuk a hőforrást. Fedő alatt további 20 percig hagyjuk állni. Az üvegtálkát félig töltjük a masszával, majd egy réteg gyümölcs dzsem következik. Én házi füge dzsemet használtam. Végül újabb réteg tejbebulgur jön. Csokiöntettel és egy kis tejszínhabbal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Reform ételek receptjei


A mazsolás tejbebulgur elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook