Mazsolás tejbebulgur recept
45 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Mazsolás tejbebulgur hozzávalói:
4 adaghoz:
20 dkg bulgur,
6 dkg biomazsola,
2 dl kókusztej,
1,5 dl víz,
1 ek. vaníliaaroma,
3 ek. barna nádcukor (vagy édesítőszer),
2 ek. kókuszolaj
A Mazsolás tejbebulgur elkészítési módja:
A mazsolát langyos vízben fél óráig áztatjuk. A bulgurt egy lábasban felöntjük a kókusztejjel és a vízzel. Hozzáadjuk a cukrot és a kókuszzsírt. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Majd kis hőfokon további 20 percig főzzük, folyamatos kevergetés mellett addig, amíg már majdnem az összes tejet felszívja, de még kicsit krémes. Ekkor hozzákeverjük a beáztatott mazsolát, a vaníliaaromát és elzárjuk a hőforrást. Fedő alatt további 20 percig hagyjuk állni. Az üvegtálkát félig töltjük a masszával, majd egy réteg gyümölcs dzsem következik. Én házi füge dzsemet használtam. Végül újabb réteg tejbebulgur jön. Csokiöntettel és egy kis tejszínhabbal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. szept. 9. 18:45
A mazsolás tejbebulgur elkészítési módja és hozzávalói.