Sárgaborsókrém pirítósra recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Sárgaborsókrém pirítósra hozzávalói:
25 dkg sárgaborsó,
3 db közepes répa,
1 közepes fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 ek. mustár,
1 db babérlevél,
2 ek. étolaj,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna, petrezselyemlevél
A Sárgaborsókrém pirítósra elkészítési módja:
A sárgaborsót átmostam, majd 2 órára beáztattam. A répát megpucoltam, felkarikáztam, majd a beáztatott sárgaborsóval és a babérlevéllel feltettem főzni, kb. annyi vízzel, hogy a teteje fölött még egy ujjnyi víz legyen. Sóztam, borsoztam és a fokhagymát is belereszeltem. Közben a hagymát felkockáztam és egy kevés zsiradékon megpirítottam. Ha megpuhult a sárgaborsó, leöntöttem róla a vizet. A babérlevelet is kivettem belőle. Egy tálba öntöttem, hozzáadtam a pirult hagymát, a mustárt, majoránnát, és a petrezselymet elkevertem, majd egy botmixerrel pürésítettem. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. febr. 24. 21:38
A sárgaborsókrém pirítósra elkészítési módja és hozzávalói.