Alessandro töltött csirkéje gombás-mazsolás-májas töltelékkel recept
120 perc
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
Az Alessandro töltött csirkéje gombás-mazsolás-májas töltelékkel hozzávalói:
1 db 2 kg körüli egész háztáji csirke,
20 dkg gomba (lehet konzerv is),
10 dkg csirkemáj,
10 dkg kacsamájas,
1 kis doboz (150 gr-os) zöldborsókonzerv,
2 db barna zsemle,
2 dl tej (vagy növényi tej),
1 nagyobb fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 kanál sült sertészsír,
1 kanál étolaj,
1 kanál darált sózott paprika,
2 kanál teljes kiőrlésű liszt,
5 dkg mazsola,
ízlés szerint: só, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, csemege őrölt pirospaprika és szárnyas fűszersó a csirkéhez
Az Alessandro töltött csirkéje gombás-mazsolás-májas töltelékkel elkészítési módja:
Először a csirkét beszórjuk szárnyas fűszersóval kívül-belül. Egy keverőtálba beleszeleteljük a zsemléket és ráöntjük a tejet. Hagyjuk hogy a zsemlék felszívják a folyadékot. A zsiradékon megfonnyasztjuk a felaprított hagymákat. Hozzáadjuk a darált sózott paprikát, a gombát és a fűszereket. Kis lángon 5 percig sütjük, majd a csirkemájat is beleaprítjuk. Újabb 5 perc és hozzá lehet adni a zöldborsó konzervet. Egyet picit pároljuk, majd elzárjuk a hőforrást. Félrehúzzuk és 15 percet várunk vele, hogy hűljön egy kicsit. Ezt követően a gombás-májas keveréket a beáztatott zsemlékhez adjuk, elkeverjük. Ráütjük a két tojást, a kacsamájast és a lisztet is beletesszük. Végül az előzetesen 15 percig vízben áztatott mazsolát is hozzáadjuk. Alaposan elkeverjük az egészet. Ha túl híg, akkor 1-2 kanál zsemlemorzsával sűríthetjük. Egy tepsibe helyezzük a csirkét, a tölteléket betöltjük és mellétesszük a maradék tölteléket is. 200 C fokon hőlégkeveréssel fél óráig sütjük, majd 180 C fokra mérsékeljük a hőt és alsó-felső lángon további 1 órán át sütjük.
Én reformkörettel (hajdina-vöröslencse-kuszkusz) és párolt bébirépával tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. szept. 22. 16:15
Az alessandro töltött csirkéje gombás-mazsolás-májas töltelékkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.