Nyers céklás vörös káposzta saláta. recept
30 perc
A Nyers céklás vörös káposzta saláta. hozzávalói:
1 kisseb fej lila káposzta
4-5 kisebb cékla
1-2 fej lila hagyma /elmaradhat/
só, köménymag, édesítő, ecet, mustármag, egészbors, babérlevél.
A Nyers céklás vörös káposzta saláta. elkészítési módja:
Elkészítem a felöntő levet felforralom, majd ha kihűlt az ecetet is hozzá öntöm ízlés szerint. A káposztát megmosom, vékonyra gyalulom, kevés köménymaggal megszórom, pici sót is keverek közé, majd a céklát is megmosom, héját lepucolom, és vékonyra gyalulom. A hagymát aki szereti azt is vékonyra vágjuk. Amikor minden anyag le van gyalulva keverjük össze, és öntsük le a kihűlt lével, én leszűröm, majd időközönként forgassuk át. Üvegbe tesszük, hűtőbe tároljuk.1-2 nap után fogyasztható, jobban átjárják egymást az ízek, de frissen is finom.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Felhőcske**, máj. 26. 16:10
A nyers céklás vörös káposzta saláta. elkészítési módja és hozzávalói.