Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Nyers céklás vörös káposzta saláta. recept

Nyers céklás vörös káposzta saláta. recept

Elkészítési idő 30 perc

A Nyers céklás vörös káposzta saláta. hozzávalói:
1 kisseb fej lila káposzta
4-5 kisebb cékla
1-2 fej lila hagyma /elmaradhat/
só, köménymag, édesítő, ecet, mustármag, egészbors, babérlevél.


Nyers céklás vörös káposzta saláta.

A Nyers céklás vörös káposzta saláta. elkészítési módja:
Elkészítem a felöntő levet felforralom, majd ha kihűlt az ecetet is hozzá öntöm ízlés szerint. A káposztát megmosom, vékonyra gyalulom, kevés köménymaggal megszórom, pici sót is keverek közé, majd a céklát is megmosom, héját lepucolom, és vékonyra gyalulom. A hagymát aki szereti azt is vékonyra vágjuk. Amikor minden anyag le van gyalulva keverjük össze, és öntsük le a kihűlt lével, én leszűröm, majd időközönként forgassuk át. Üvegbe tesszük, hűtőbe tároljuk.1-2 nap után fogyasztható, jobban átjárják egymást az ízek, de frissen is finom.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A nyers céklás vörös káposzta saláta. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook