Csalamádé recept

A Csalamádé hozzávalói:
1 nagy fej káposzta
1 kiló hagyma
10db tv paprika
3kígyó uborka,vagy másfajta
6db zöldparadicsom
mustármag
köménymag
4 evőkanál só
4l csapvíz
30-40dkgcukor
4 dl ecet /20%-os/
1 kávés k.borkén por
1 kávés k.timsó

A Csalamádé elkészítési módja:
Ez a recept 5 literes üveghez van/persze el lehet osztani kissebb üvegekbe is!/Felaprítom a káposztát,hagymát,paprikát,zöldparadicsomot,uborkát.Köményt,mustármagot szórok rá,amivel alaposan összekeverem.Amíg ez áll,addig megcsinálom a levet rá.4 liternyi vízbe a cukrot,sót,ecetet teszek,majd a legvégén teszem bele a borkén port és a timsót ezzel is jól elkeverem.Üvegekbe teszem a zöldséget és ráöntöm az ízesített vizet.Ha kevés lenne pótolok hozzá.Lezárom a savanyúságot és jöhet a tél!! Itt még több receptet láthatsz; http://www.nosalty.hu/iluska_szakacs_47422
A borkén por azért jó tartósító szer,mert ez az ami a nem káros, nem találtam egészségkárosító hatását!
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: ilus74, 2008. szept. 28. 18:14
A csalamádé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.