Ünnepi tenkes szelet recept
50 perc
Az Ünnepi tenkes szelet hozzávalói:
8 szelet karaj
2 szelet tejbe áztatott kenyér
kis füstölt hús/vagy húsos szalonna/
gomba
5db csirkemáj
kis fej vöröshagyma
petrezselyem
só
bors
Bundázáshoz:liszt,tojás,zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Az Ünnepi tenkes szelet elkészítési módja:
A karajt felszeleteljük,vékonyra kiverjük.A kenyeret tejbe vagy vízbe áztatjuk.A gombát,májat,füstölt húst apró kockákra vágjuk.A vöröshagymát lereszeljük,zsíron megpirítjuk.Hozzáadjuk a gombát,májat,füstölt húst.Sóval,borssal ízesítjük.Tűzről levéve hozzáadjuk a kinyomkodott kenyérszeletet.Petrezselyemmel megszórjuk.Jól összekeverjük. Ezt a tölteléket rákenjük a hússzeletekre,majd feltekerjük.Hústűvel vagy fogpiszkálóval összeszúrjuk.Lisztbe,tojásba és zsemlemorzsába mártjuk.Olajban jól megsütjük. Krumplipürével,savanyúsággal tálaljuk.Jó étvágyat!!
Ha nincs kedvünk,vagy -időhiányban vagyunk,akkor nem fontos lisztbe,tojásba,zsemlemorzsába forgatni,hanem egyszerűen pakoljuk zsírozott tepsibe,hintsük meg kevés sóval,borssal és toljuk sütőbe,süssük addig, amíg szép piros nem lesz a teteje.Így is nagyon finom!!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ilus74, 2010. dec. 27. 17:43
Az Ünnepi tenkes szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.