Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Krémes kaporszósz recept

Krémes kaporszósz recept

Elkészítési idő 20 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Krémes kaporszósz hozzávalói:
1 nagy csokor friss kapor
5 dkg vaj
2 dl tejszín
2 ek. liszt
4-5 gerezd fokhagyma
ízlés szerint: só, őrölt bors, édesítőszer, kevés citromlé


Krémes kaporszósz

A Krémes kaporszósz elkészítési módja:
A kaprot lemostam, lecsepegtettem, majd apróra vágtam. Egy serpenyőben felhevítettem a vajon az apróra felszeletelt fokhagymákat, majd hozzáadtam a lisztet, és világos színűre pirítottam. Beletettem a kaprot és összekevertem. Felöntöttem egy kevés vízzel, majd a tejszínnel, és állandó kevergetés mellett simára kevertem. Ezután ízesítettem a sóval, borssal, édesítőszerrel és egy kevés citromlével. Kb. még 5 percig forraltam és el is készült ez a nagyon finom szósz. Ezúttal sült hurkával, kolbásszal, és krumplival tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A krémes kaporszósz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook