Krémes kaporszósz recept




A Krémes kaporszósz hozzávalói:
1 nagy csokor friss kapor
5 dkg vaj
2 dl tejszín
2 ek. liszt
4-5 gerezd fokhagyma
ízlés szerint: só, őrölt bors, édesítőszer, kevés citromlé

A Krémes kaporszósz elkészítési módja:
A kaprot lemostam, lecsepegtettem, majd apróra vágtam. Egy serpenyőben felhevítettem a vajon az apróra felszeletelt fokhagymákat, majd hozzáadtam a lisztet, és világos színűre pirítottam. Beletettem a kaprot és összekevertem. Felöntöttem egy kevés vízzel, majd a tejszínnel, és állandó kevergetés mellett simára kevertem. Ezután ízesítettem a sóval, borssal, édesítőszerrel és egy kevés citromlével. Kb. még 5 percig forraltam és el is készült ez a nagyon finom szósz. Ezúttal sült hurkával, kolbásszal, és krumplival tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2023. aug. 12. 10:35
A krémes kaporszósz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.