Fittsaláta tésztával recept
25 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Fittsaláta tésztával hozzávalói:
10-10 dkg (sárgarépa, zöldborsó, fehérrépa, kukorica)
1 pár virsli
1 db közepes lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg főtt durumtészta
1 dl tejföl
2 dl kefir
1 dl házi készítésű majonéz
2 ek. hidegen sajtolt biolenolaj
ízlés szerint: só, morzsolt majoránna, petrezselyemlevél
kevés citromlé, édesítőszer
A Fittsaláta tésztával elkészítési módja:
A hagymákat megtisztítottam és felaprítottam. Közben feltettem főni a zöldségeket és a virsliket, amikhez a felaprított hagymákat is hozzáadtam. 15 perc után leszűrtem a megfőtt zöldségeket, a főtt virsliket felszeleteltem és mindet egy nagyobb zárható tálba tettem. Majd a főtt durumtésztát is kisebbre szeleteltem és azt is hozzáadtam a zöldségekhez. Ezután nyakon öntöttem az egészet a kefirrel, a tejföllel, a majonézzel és a lenolajjal. Fűszereztem, majd alaposan összekevertem az egészet. Ezután lefedtem az edényt és a hűtőbe tettem, ahol legalább 2 óra alatt összeértek az ízek. Ezt a pompás és könnyű fittsalátát nyugodt szívvel fogyaszthatjuk vacsorára vagy a nap bármely szakában.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2023. máj. 3. 12:26
A fittsaláta tésztával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.