Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kolbászos lucskos káposzta rizzsel recept

Kolbászos lucskos káposzta rizzsel recept

Elkészítési idő 80 perc

A Kolbászos lucskos káposzta rizzsel hozzávalói:
1 kg fejes káposzta
20 dkg főzőkolbász
1 szál parasztkolbász
1 pár virsli
1 nagy db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 ek. sertészsír
1 ek. étolaj
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
30 dkg rizs
2 dl tejföl
1 ek. finomliszt
1 tk. mustár (de ez el is hagyható)
ízlés szerint: só, őrölt bors, kaporlevél, morzsolt majoránna, fűszerpaprika, petrezselyemlevél, babérlevél


Kolbászos lucskos káposzta rizzsel

A Kolbászos lucskos káposzta rizzsel elkészítési módja:
A káposztát vékonyra felszeleteltem. A zsiradékokon megpirítottam a megtisztított felkockázott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát. Ezután beleszeleteltem a kolbászokat és a virsliket. Pár perc pirítás után hozzáadtam a felszeletelt káposztát. Fűszereztem majd fél óra együtt dinsztelés után a rizs következett. Felöntöttem kellő mennyiségű vízzel és fedő alatt kis lángon továbbfőztem. Mielőtt teljesen megfőtt, a tejfölt elkevertem a liszttel és behabartam a lucskos káposztát. Pár perc főzés után elkészült ez a nagyon finom és egészséges egytálétel. Tálaláskor egy kevés tejfölt még lehet a tetejére tenni.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


A kolbászos lucskos káposzta rizzsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook