Virslis-lencsés zöldségsaláta recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Virslis-lencsés zöldségsaláta hozzávalói:
2 pár virsli
30 dkg főtt lencse
10 dkg fehérrépa
10 dkg sárgarépa
1 db közepes burgonya
1 db közepes lilahagyma
1 db közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint: só, őrölt feketebors, őrölt kömény, petrezselyemlevél,
szárított kaporlevél, almaecet, mustár, cukor vagy édesítőszer, citromlé
A Virslis-lencsés zöldségsaláta elkészítési módja:
A répákat és a burgonyát felkockáztam majd megfőztem kb. 20 perc alatt. Majd a meleg főzőléhez adtam a felkockázott virsliket és a felkockázott hagymákat. Ezután a főtt lencsét kevertem hozzá és ízlés szerint fűszereztem. Miután kihűlt egy zárható dobozban a hűtőbe tettem a salátát ahol 2-3 óra alatt összeértek az ízek.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2023. febr. 17. 15:15
A virslis-lencsés zöldségsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.