Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Hideg tejfölös uborkasaláta recept

Hideg tejfölös uborkasaláta recept

Elkészítési idő 25 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Hideg tejfölös uborkasaláta hozzávalói:
40 dkg szeletelt uborka
1 nagy csokor friss kapor
4 gerezd fokhagyma
4 ek. tejföl
1 ek. almaecet
1 ek. citromlé
kevés cukor vagy édesítőszer
ízlés szerint: só, őrölt bors, morzsolt majoránna, petrezselyemlevél


Hideg tejfölös uborkasaláta

A Hideg tejfölös uborkasaláta elkészítési módja:
A szeletelt uborkát enyhén besóztam, majd kb. 20 perc múlva kicsavartam a felesleges levet belőle. Hozzáadtam a finomra felszeletelt kaprot, belereszeltem a fokhagymagerezdeket. Ezután a többi hozzávalóval alaposan elkevertem. Majd egy zárható tálban egy éjszakára a hűtőbe tettem, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Másnap vagy harmadnap kitűnő kísérője lehet bármilyen húsételnek (mi pörkölt, nokedli mellé tálaltuk). De akár önmagában is finom és egészséges hideg saláta.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A hideg tejfölös uborkasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook