Tejfölös szegfűgomba pörkölt recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Zsírszegény
A Tejfölös szegfűgomba pörkölt hozzávalói:
40 dkg mezei szegfűgomba
10 dkg kolozsvári szalonna
1 pár virsli
1 nagy db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 ek. sertészsír
1 ek. étolaj
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
2 dl tejföl
1 ek. liszt
ízlés szerint: só, őrölt bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, fűszerpaprika, petrezselyemlevél
A Tejfölös szegfűgomba pörkölt elkészítési módja:
A zsiradékokon megpirítottam a felkockázott kolozsvári szalonnát, majd pár perc után hozzáadtam a megtisztított és felkockázott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát. Pár perc pirítás után hozzáadtam a felszeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot, majd néhány perc dinsztelés után a megtisztított szegfűgomba következett. Fűszereztem és kb. 20 percig fedő alatt pároltam az egészet. Utána a felszeletelt virsliket is hozzáadtam. Közben egy kanálnyi liszttel elkevertem a tejfölt, végül azt is belekevertem a gombapörköltbe és pár perc alatt készre főztem. Ezúttal nokedlivel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2023. máj. 9. 15:36
A tejfölös szegfűgomba pörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.