Gombás tésztasaláta recept
30 perc
A Gombás tésztasaláta hozzávalói:
25 dkg nyakkendőtészta,
20 dkg vékonyra szeletelt csiperkegomba,
1 db kisebb vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 db nagyobb paradicsom,
4 ek. olívaolaj,
2 ek. citromlé,
1 ek. mustár,
2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, édesítőszer
A Gombás tésztasaláta elkészítési módja:
Megfőztem a tésztát sós vízben és egy nagyobb edénybe tettem. Felmelegítettem egy serpenyóben az olívaolaj felét, hozzáadtam a szeletelt gombát, és pirítottam pár percig, amíg a gomba kissé meg nem puhult. Ezután betetettem a vékonyra szelt hagymát, fokhagymát, paradicsomot és tovább pároltam pár percig. Végül a tésztához kevertem a gombás szószt, majd hozzáadtam a maradék olívaolajat, a citromlevet és a mustárt. Az egészet óvatosan összekevertem. A tetejét megszórtam az apróra vágott petrezselyemzölddel és tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. júl. 8. 21:12
A gombás tésztasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.