Paradicsomos burgonyafőzelék recept




50 dkg új burgonya,
0,5 l passzírozott paradicsom,
2 ek. kacsazsír,
2 ek. liszt,
2 ek. barna cukor (vagy édesítőszer)
ízlés szerint: patikasó, bazsalikom
A Paradicsomos burgonyafőzelék elkészítési módja:
A vékony karikákra vágott és jól megmosott burgonyát annyi vízzel tettem fel főni, hogy a burgonyát elfedje. A zsírból és a lisztből paradicsommal feleresztett világosbarnára pirított rántást készítettem, amelyet a puhára főzött burgonyához kevertem. Ezután sóval, cukorral, bazsalikommal ízesítettem és ismét felforraltam. Tetszőleges feltéttel fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. júl. 7. 19:50
A paradicsomos burgonyafőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.