Kapros zöldbab főzelék recept

A Kapros zöldbab főzelék hozzávalói:
50 dkg zöldbab
2 közepes burgonya
kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma
só, tejföl, kapor, petrezselyem, pirospaprika
zsiradék, liszt

A Kapros zöldbab főzelék elkészítési módja:
Megmossuk, apróra vágjuk a zöldbabot, feltesszük főni, majd apróra vágjuk a hagymát hozzátesszük, és a apró kockára vágott új burgonyát is. Közben összevágjuk a petrezselymet, és a kaprot. Vékony rántást készítünk, belenyomjuk a fokhagymát, majd a pirospaprikát, kicsit hagyjuk visszahűlni, és beletesszük a petrezselymet, és hozzákeverünk annyi tejfölt amitől lágyabb lesz, és lassan a főzelékbe öntjük, jól elkeverjük, a végén kerül a kapor a főzelékbe, jól átforraljuk, ha kell sózzuk. Jó étvágyat!
Ma tükörtojással ettem, és rozs kenyérrel.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2020. jún. 20. 19:21
A kapros zöldbab főzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.