Csicseriborsó főzelék recept





2 db konzerv csicseriborsó,
2 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 ek. tejföl,
1 ek. liszt,
3 ek. étolaj,
víz
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, fűszerpaprika, római kömény
A Csicseriborsó főzelék elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát és az átnyomott fokhagymát üvegesre pároltam az étolajon, majd hozzáadtam a csicseriborsót és fűszereztem. Felöntöttem vízzel és kb. 20 perc alatt készre főztem. Egy külön edényben (ha szükséges, a főzővízből kicsit hozzáadva) alaposan, csomómentesen elkevertem a tejfölt és a lisztet, amivel aztán intenzív melegítés mellett besűrítettem a főzeléket. Tetszőleges feltéttel tálalható.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jún. 18. 20:09
A csicseriborsó főzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.