Csicseriborsó póréhagymával recept
A Csicseriborsó póréhagymával hozzávalói:15 dkg csicseriborsó
2 db póréhagyma
2 db paradicsompüré konzerv
2 ek olívaolaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint:
gyömbér
chili
tengeri só
A Csicseriborsó póréhagymával elkészítési módja:
Előző este áztassuk be a csicseriborsót. Másnap cseréljük ki a vizet, és lassan forraljuk fel. Egy lábasban két evőkanál olajon dinszteljük össze a felaprított hagymát, két gerezd fokhagymát, egy kis reszelt gyömbért, és két teáskanál chilit. Adjuk hozzá a felaprított póréhagymát, a leszűrt csicseriborsót és a paradicsompürét. Ízlés szerint adjunk hozzá sót, majd fedjük le, és közepes lángon főzzük még 20 percig. Rizzsel tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. jan. 20. 23:19
A csicseriborsó póréhagymával elkészítési módja és hozzávalói.