Sokmagvas kréker recept



15 dkg teljes kiőrlésű liszt,
15 dkg tönkölybúzaliszt,
4 g porélesztő,
15 dkg magkeverék (len, napraforgó, szezám),
1 ek. olívaolaj,
2 dl langyos víz
ízlés szerint: patikasó, őrölt kömény
A Sokmagvas kréker elkészítési módja:
A száraz hozzávalókat és a fűszereket egy tálba kell tenni és rá kell önteni a vizet, meg az olajat és tésztává gyúrni. Fél óra pihentetés után, lisztezett deszkán a tésztát vékonyra kell kinyújtani. Késsel vagy pizzavágóval tetszőleges méretűre felkockázni és sütőpapíros tepsiben 180 C fokon kb. 15-20 perc alatt szép pirosra megsütni.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jún. 16. 18:48
A sokmagvas kréker elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.