Virslis cicege recept
40 perc
A Virslis cicege hozzávalói:
2 pár virsli,
60 dkg burgonya,
2 db tojás,
5-6 ek. teljes kiőrlésű liszt,
étolaj a kisütéshez
ízlés szerint:
patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, fűszerpaprika
A Virslis cicege elkészítési módja:
A virsliket egy aprítógépben ledaráltam. Hozzáreszeltem a meghámozott nyers burgonyát. Összedolgoztam a liszttel, a tojásokkal és a fűszerekkel. Egy evőkanállal forró olajba szaggattam a szokott módon a masszát és magas hőfokon mindkét oldalát szép aranybarnára sütöttem. Önmagában paprikával és paradicsommal, vagy egy kis tejföllel, vagy ketchuppel megkenve azonnal fogyasztható. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. máj. 14. 20:57
A virslis cicege elkészítési módja és hozzávalói.