Zöldséges rizspogácsák recept



0,5 kg barna rizs,
20 dkg zsemlemorzsa,
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
20 dkg vegyes zöldség,
1 fej vöröshagyma,
1 db tojás,
3 ek. étolaj + a kisütéshez,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna
A Zöldséges rizspogácsák elkészítési módja:
A zsiradékon megdinszteltem a megtisztított és felkockázott hagymát, majd a vegyes zöldséget is megpirítottam rajta és fűszereztem. Ekkor hozzáadtam a rizst és felöntöttem 2 szeres mennyiségű vízzel. Miután puhára főtt, félrehúztam kihűlni. Ha kihűlt, hozzákevertem a tönkölylisztet és a tojást, majd alaposan elkevertem. Kisebb pogácsákat formáztam belőle és a zsemlemorzsába forgatva a forró olajban aranybarnára sütöttem. Önállóan is, de bármilyen főzelékkel együtt fogyasztva is finom. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. ápr. 1. 23:04
A zöldséges rizspogácsák elkészítési módja és hozzávalói.