Vajas kifli házilag recept
70 perc
A Vajas kifli házilag hozzávalói:
50 dkg finomliszt,
5 dkg szoba hőmérsékletű vaj,
2,5 dkg friss élesztő,
4 dl langyos tej,
1,5 teáskanál patikasó,
1 evőkanál cukor,
1 db tojás a kenéshez
A Vajas kifli házilag elkészítési módja:
2 dl langyos, cukros tejben felfuttattam az élesztőt. Egy nagyobb tálba beleszitáltam a lisztet, majd hozzákevertem sót. A lisztbe beledolgoztam a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat és a maradék tejet, majd géppel simára dagasztottam. Ha túl lágy, pici lisztet adtam még hozzá, hogy könnyebben lehessen kidolgozni. Ezután 8 egyenlő részre osztottam a tésztát és kis cipókká formáltam. Lisztezett deszkán minden kis cipót nagyobb háromszögekre nyújtottam. A szélesebbik végüknél kezdve feltekertem és kifli formára hajlítottam. Egymáshoz nem túl közel, sütőpapírral bélelt sütőlemezre tettem, tetejüket felvert tojással megkentem. 20 percig kelni hagytam, majd alsó-felső sütésen 200 C fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütöttem. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. márc. 29. 20:16
A vajas kifli házilag elkészítési módja és hozzávalói.