Tejfölös-kapros húsgolyók recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tejfölös-kapros húsgolyók hozzávalói:
A húsgolyókhoz:
0,5 kg darált sertéshús,
1 db tojás,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény
A mártáshoz:
2 dl tejföl (vagy főzőtejszín),
1 csokor kapor,
1 ek. citromlé,
1 ek. liszt,
1 ek. étolaj,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors
A Tejfölös-kapros húsgolyók elkészítési módja:
A húsgombócokat a fenti hozzávalókkal összeállítottam. Forrásban lévő vízbe tettem a gombócokat, majd amikor feljöttek a víz tetejére, kiszedtem. A mártáshoz a lisztet a pici olajon megpirítottam, hozzáadtam a hús levéből pár kanállal és az apróra vágott kaporral és tejföllel összeforraltam. A végén tettem bele a citromlevet. Végül a lecsöpögtetett húsgombócokat hozzáadtam és kifőtt tésztával tálaltam. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. márc. 23. 21:06
A tejfölös-kapros húsgolyók elkészítési módja és hozzávalói.