Könnyű meggyes piskóta recept


4 db tojás,
15 dkg porcukor,
20 dkg liszt (+ a meggyhez),
40 dkg meggy (kimagozva),
1/2 zacsi sütőpor
A Könnyű meggyes piskóta elkészítési módja:
A tojássárgákat a porcukorral együtt, gépi habverő segítségével felhabosítottam, majd fokozatosan hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá vertem és óvatosan beleforgattam a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam és a tetejére rászórtam a lisztbe hempergetett meggyszemeket. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöttem, majd tűpróbával ellenőriztem, hogy átsült-e. Végül ha kihűlt, felszeleteltem és porcukorral meghintve tálaltam. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. márc. 21. 20:40
A könnyű meggyes piskóta elkészítési módja és hozzávalói.