Beledobálós túrós süti recept


50 dkg liszt,
0,5 l tej,
50 dkg tehéntúró,
4 db tojás,
1 zacsi sütőpor,
20 g vaníliás cukor,
25 dkg margarin,
20 dkg mazsola,
25 dkg porcukor,
1 üveg barackbefőtt vagy ananászbefőtt
A Beledobálós túrós süti elkészítési módja:
A lisztet a porcukorral és a sütőporral összekevertem. Majd elfeleztem. A tepsit a margarinnal alaposan kikentem. Majd a lisztes keverék felét a tepsibe szórtam egyenletesen és szárazon. Rámorzsoltam egyenetesen a túrót. Az apróra vágott gyümölcsöt és a beáztatott mazsolát is a túróra szórtam. Végül a lisztes keverék másik felével egyenletesen beborítottam. Egy edényben a tojásokat elkevertem a tejjel és vaníliás cukorral. Majd óvatosan egy merőkanál segítségével rámertem a sütire és a maradék margarint is egyenletesen a tetejére daraboltam. Sütés előtt 1 órát pihentettem. 200 C fokon kb. 25 perc alatt szép pirosra sütöttem. Porcukorral megszórva tálaltam. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. márc. 15. 20:12
A beledobálós túrós süti elkészítési módja és hozzávalói.