Káposztás, hurkás tészta recept


3 db májas hurka,
30 dkg savanyú káposzta (előzetesen vízben kiáztatva),
50 dkg durumtészta,
1 fej vöröshagyma (apróra vágva),
2 gerezd fokhagyma (összezúzva),
3 ek. étolaj,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna
A Káposztás, hurkás tészta elkészítési módja:
A hurkákat egy serpenyőben a saját zsírjában, közepes lángon megsütöttem. Sütés közben egyszer megforgattam. Amikor elkészült hagytam kézmelegre hűlni, majd felvágtam és egy tálba kapartam a hurka tartalmát. Az olajon üvegesre pirítottam a felkockázott vöröshagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát is. Pár perc után beletettem az előzőleg vízben kiáztatott káposztát. Jól összekevertem, fűszereztem és közepes lángon, körülbelül 15 percig pirítottam gyakori kevergetés mellett. Végül hozzákevertem a hurkát is. Ez idő alatt megfőztem a tésztát a csomagoláson található leírás szerint. Amikor megfőtt leszűrtem, és az elkészült hurkás káposztához kevertem. Azonnal tálaltam. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. márc. 12. 22:52
A káposztás, hurkás tészta elkészítési módja és hozzávalói.