Sárgaborsófőzelék egyszerűen recept





25 dkg sárgaborsó,
1 db közepes fej hagyma,
1-2 gerezd fokhagyma (de el is hagyható),
1 liter húsleves vagy zöldségleves,
3 evőkanál étolaj,
Fűszerek ízlés szerint: 1 db nagyobb babérlevél, patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, fűszerpaprika, morzsolt majoránna
A Sárgaborsófőzelék egyszerűen elkészítési módja:
A sárgaborsót legalább 1 órára meleg vízbe áztattam. A hagymát egészen finomra feelkockáztam. Egy közepes méretű fazékban az olajon kb. 5 percig kis lángon üvegesre dinszteltem, majd jöhet hozzá a fokhagyma, amit fokhagymanyomón átnyomva tettem bele. A beáztatott sárgaborsóról leöntöttem az áztató vizet, majd hozzáadtam a hagymás alaphoz. Beletettem a babérlevelet és felöntöttem annyi húslevessel, amennyi kényelmesen ellepi, fűszereztem. Fedő alatt kis lángon nagyjából 20-25 perc alatt puhára főztem. Ha túl sok folyadékot szív magába, húslevessel vagy vízzel pótolható. A szemek természetes módon kissé szétesnek, ettől lesz sűrű – ha túlságosan is az lenne, töltsünk hozzá még levest vagy vizet. Utólag még tetszés szerint ízesíthető. Fogyaszthatjuk önmagában, főtt vagy sült kolbásszal, virslivel vagy valamilyen finom pörkölttel. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. márc. 10. 22:15
A sárgaborsófőzelék egyszerűen elkészítési módja és hozzávalói.