Lucskoskáposzta - ahogy nagymamámtól tanultam recept
A Lucskoskáposzta - ahogy nagymamámtól tanultam hozzávalói:
1 kg oldalas
2 db hagyma
1 nagy fej káposzta
5 szem krumpli
1 nagy pohár tejfől
1 csokor friss kapor
só, bors, csombor, babérlevél, majoranna, őrölt kömény
A Lucskoskáposzta - ahogy nagymamámtól tanultam elkészítési módja:
Olajon megdinsztelek 2 nagy fej hagymát, 1-2 babérlevéllel. Beleteszem a felaprított oldalast (bő 1 kg-ot), jól átforgatom, fűszerezem sóval, csomborral, majorannával, őrölt köménnyel és felengedem kevés vízzel. Félidőben hozzáadok 1 nagy fej gyalult káposztát, majd mikor majdnem kész, 5 szem pici kockára vágott krumplit. Amint megpuhult, behabarom tejföllel (szükség esetén adhatunk hozzá 1-2 ek lisztet) és az utolsó pillanatban 1 csokor apróra vágott kaporral megadom neki a kegyelemdöfést. 😁
Ez az étel nálunk nem leves, nem főzelék, hanem egytálétel, mert így főzte az én drága Mamikám. ❤️
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2020. márc. 12. 13:40
A lucskoskáposzta - ahogy nagymamámtól tanultam elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.