Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Paradicsomos káposzta pörköltalapra recept

Paradicsomos káposzta pörköltalapra recept


A Paradicsomos káposzta pörköltalapra hozzávalói:
1 kg disznóbomb (vagy oldalas)
1 fej káposzta (kb.2 likó)
1 l sűrű házi paradicsomlé
1 paradicsom
1 paprika
2-3 fej hagyma
2 duci gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, babérlevél
csombor, majoranal, 1 csokor friss aprított kapor


Paradicsomos káposzta pörköltalapra

A Paradicsomos káposzta pörköltalapra elkészítési módja:
Pörköltalapot készítek, hagyma, fokhagyma, só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, babérlevél, 1 paprika, 1 paradicsom és kb 1 kg disznóbombból. Mikor a hús jó félig megpuhult hozzáadok 1 nagy fej kockára szelt fehérkáposztát és felengedem kb 1 l házi paradicsomlével. Fűszerezem csomborral, majorannával és friss aprított kaporral.

Aki szereti, tehet bele némi csípőspaprikát, kimondottan jól áll neki.
Ha a paradicsomlevünk nem elég édes, adjunk egy kevés cukrot vagy édesítőt az ételhez.


Kategória: Egytálételek receptjei


A paradicsomos káposzta pörköltalapra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook