Paradicsomos káposzta pörköltalapra recept
A Paradicsomos káposzta pörköltalapra hozzávalói:
1 kg disznóbomb (vagy oldalas)
1 fej káposzta (kb.2 likó)
1 l sűrű házi paradicsomlé
1 paradicsom
1 paprika
2-3 fej hagyma
2 duci gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, babérlevél
csombor, majoranal, 1 csokor friss aprított kapor
A Paradicsomos káposzta pörköltalapra elkészítési módja:
Pörköltalapot készítek, hagyma, fokhagyma, só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, babérlevél, 1 paprika, 1 paradicsom és kb 1 kg disznóbombból. Mikor a hús jó félig megpuhult hozzáadok 1 nagy fej kockára szelt fehérkáposztát és felengedem kb 1 l házi paradicsomlével. Fűszerezem csomborral, majorannával és friss aprított kaporral.
Aki szereti, tehet bele némi csípőspaprikát, kimondottan jól áll neki.
Ha a paradicsomlevünk nem elég édes, adjunk egy kevés cukrot vagy édesítőt az ételhez.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2019. szept. 24. 14:53
A paradicsomos káposzta pörköltalapra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.