Csalamádé télire recept
A Csalamádé télire hozzávalói:
2 kg fehérkáposzta
0,5 kg vöröshagyma
0,5 kg sárgarépa
1 kg paprika
1 kg uborka
8 dkg só
20 dkg cukor
3 dl 9%-os ételecet
1 mokkáskanál Na-Benzoát
1 mokkáskanál borkén
A Csalamádé télire elkészítési módja:
Mindent megtisztítottam és hajszálvékonyra felszeleteltem. A zöldségket leöntöttem a sós-ecetes-cukros keverékel. Alaposan átkeverjük, majd félretesszük. Gyorsan levet enged. 2 nap után ( de akár már másnap) üvegekbe tölteni jó szorosan és a kiengedett levet ráönteni. Lezárjuk és mehet a kamrapolcra.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2019. aug. 13. 13:48
A csalamádé télire elkészítési módja és hozzávalói.