Erdélyi húsgombócos csorba (tejfölös) recept
Az Erdélyi húsgombócos csorba (tejfölös) hozzávalói:
A leveshez:
3 db répa
1 db petrezselyem
1 kisebb zellergumó
1 db paprika
1 db paradicsom
1 db hagyma
1 nagy marék zöldborsó
1 nagy marék zöldpaszuly
1 csokor petrezselyem zöld
2-3 szál leostyán
só, bors, kevés olaj
1 nagy pohár tejföl
ízlés szerint ecet vagy citromlé (esetleg citromsó) a savanyításhoz
A gombócokhoz:
60 dkg darált hús
1 csupor rizs
1 db hagyma
2 db tojás
1 ek liszt
só, bors
Az Erdélyi húsgombócos csorba (tejfölös) elkészítési módja:
A húst tálba rakjuk, belereszeljük a hagymát, majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle. A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és olajon, fedő alatt puhára pároljuk. Felengedjük vízzel, összekötve beledobjuk a zöldfűszereket (egy kevés kivételével) majd, ha felforrt, beletesszük a gombócokat és puhulásig főzzük. Tejföllel behabarjuk, megszórjuk a maradék apróra vágott zöldekkel.
Ízlés szerint savanyíthatunk még rajta.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2019. máj. 28. 13:17
Az erdélyi húsgombócos csorba (tejfölös) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.