Krumplis palacsinta vagy krumplilángos recept
A Krumplis palacsinta vagy krumplilángos hozzávalói:
1 kg krumpli tisztítva
35-40 dkg liszt
1 tojás sárgája
1 ek olaj (nálam maradék pecsenyezsír)
só, bors
A Krumplis palacsinta vagy krumplilángos elkészítési módja:
A krumplit daraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük. A vizet leöntjük róla, jó alaposan lecsöpögtetjük, s még melegen összetörjük és beléekeverjük a zsiradékot. Ha kihűlt, hozzáadunk 2 tk sót, ízlés szerint őrölt fekete borsot, 35-40 dkg lisztet, 1 tojás sárgáját. Puha tésztát gyúrunk belőle, s lisztes deszkára borítjuk. Rudat formázunk belőle és 8 darabra vágjuk. A korongokat alálisztezzük, s palacsinta nagyságúra nyújtjuk. Spahet tetején vagy vaslapon sütjük, de remekül elkészül palacsintasütőben is, melyet minden lángos előtt átkenünk olajjal.
Fogyaszthatjuk üresen, tejföllel vagy muzsdéjjal, reszelt sajttal, vagy bármilyen kedvünk szerinti feltéttel.
Bátran süssük, hisz másnap is puha, nem szárad ki
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2019. ápr. 12. 09:08
A krumplis palacsinta vagy krumplilángos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.