Burgonyás knédli forró krumpliból recept
A Burgonyás knédli forró krumpliból hozzávalói:80 dkg forró krumpli
40 dkg dara
10 dkg zsír
szalonna vagy vaj
1-2 tojás vagy csak a sárgája
fél kanálnyi só
(pirított zsemlekockák)
A Burgonyás knédli forró krumpliból elkészítési módja:
gyúródeszkára szórjuk a darát és bele az áttört forró burgonyát. Hozzáadjuk a tojást, a sót és összedolgozzuk tésztává. A tésztához adhatunk pirított zsemlekockákat is. Kis kerek gombócokat formázunk és kb. 15 percig főzzük őket. A kifőtt gombócokat kivesszük, szétrakjuk, vajjal, szalonnával vagy zsírral megkenjük (megszórhatjuk pirított zsemlemorzsával) és párolt káposztával húshoz adjuk körítésként.
Ugyanebből a tésztából nagyon finom a gyümölccsel töltött gombóc.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. nov. 27. 19:51
A burgonyás knédli forró krumpliból elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.