Burgonyás knédli recept
A Burgonyás knédli hozzávalói:80 dkg forró főtt krumpli,
40 dkg dara,
10 dkg zsír,
szalonna vagy vaj,
1-2 tojás vagy csak a sárgája,
fél kanálnyi só,
pirított zsemlekockák.
A Burgonyás knédli elkészítési módja:
A gyúródeszkára szórjuk a darát és bele az áttört forró burgonyát. Hozzáadjuk a tojást, a sót és öszszedolgozzuk tésztává. A tésztához adhatunk pirított zsemlekockákat is. Kis kerek gombócokat formázunk és kb. 15 percig főzzük őket. A kifőtt gombócokat kiveszszük, szétrakjuk, vajjal, szalonnával vagy zsírral megkenjük (megszórhatjuk pirított zsemlemorzsával) és párolt káposztával húshoz adjuk körítésként.
Ugyanebből a tésztából nagyon finom a gyümölccsel töltött gombóc.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: vila, 2007. jún. 23. 04:55
A burgonyás knédli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.