Disznótoros agyas leves recept
A Disznótoros agyas leves hozzávalói:
kb 70 dkg friss disznóhús
1 nagy fej hagyma
2 nagyobb répa
1 kg apró savanyúkáposzta
1-2 paprika (egyik csípős, kihagyható)
2 ek reszelt ecetes torma
50-60 dkg sertésagyvelő (kb. 3 disznótól való)
2-3 marék rizs
A Disznótoros agyas leves elkészítési módja:
A friss húst felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk, a répát lereszeljük, az apró savanyúkáposztát rászórjuk, teszünk bele paprikát csíkokra vágva, ízesítjük sóval, borsal, tormával, majd felengedjük abalével és odatesszük főni. Mikor majnem kész, hozzáadjuk a darabokra vágott agyvelőt és 2-3 nagy marék rizset, készrefőzzük.
Tálaláskor adhatunk még hozzá ecetes tormát és gazdagíthatjuk tejföllel.
Nagyon kellemes savanyú levest kapunk, ami disznótoros nehezebb-zsírosabb falatok remek kísérője!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2019. febr. 12. 12:13
A disznótoros agyas leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.