Görög csorba - ahogy én készítem ☺️ recept
A Görög csorba - ahogy én készítem ☺️ hozzávalói:
1 egész csirkemell csíkokra vágva
1 répa julienre szeletelve
1 petrezselyem, 1 kicsi zellergumó és 1 hagyma apró kockára vágva
2 marék rizs
1 nagy pohár tejföl, 3 tojás sárgája, 1-2 citrom leve
só, bors, húsalaplé
1 csokor petrezselyem + 1 csokor kapor
A Görög csorba - ahogy én készítem ☺️ elkészítési módja:
A csirkehúst zsiradékon fehéredésig pirítom, rádobom a zöldségeket, ledinsztelem, beleteszem a rizst, azt is átforgatom, felengedem forró húsalaplével, sózom, borsozom, készrefőzöm. A tejfölt kikeverem a tojássárgával, belefacsarom a citromlevet, hőkiegyenlítek, és felhúzom vele a levest. Ekkor dobom bele az apróra vágott friss zöldeket is, néhányszor átkavarom, hagyom egy kicsit pihenni és tálalhatunk.
Citromlevet -természetesen- szájíz szerint, de savanykásnak kell lennie ;)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2019. szept. 20. 14:26
A görög csorba - ahogy én készítem ☺️ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.