Sültpaprika saláta recept
A Sültpaprika saláta hozzávalói:
húsos zöldpaprika (de lehet piros, sárga, zöld kaliforniaipaprika is)
cukor, ecet, só, olaj, víz
A Sültpaprika saláta elkészítési módja:
A paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, majd grillen (ennek hiányában sütőben vagy a gázrózsára helyezett vastag fémlapon) addig sütjük és forgatjuk míg a héja teljen megfeketedik. Tálba tesszük és lefedjük, hagyjuk kicsit pihenni, míg a a héj a gőzben szépen fellazul és levet enged. A paprikákat egyenként megtisztítjuk, tálba rakjuk, rászűrjük a saját levét és ráöntjük az elkészített salátalevet. Pár órát hagyjuk érni a hűtőben, de a legjobb 1 nappal előbb elkészíteni.
A sült paprikát télire is el lehet tenni. Tisztítás után bezacskózuk és nemes egyszerűséggel berakjuk a fagyóba, Mikor fogyasztani szeretnénk, 1 nappal hamarabb vegyük ki a fagyóból, készítsük el a salátalevet és abban hagyjuk kiolvadni a paprikánkat.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2019. aug. 22. 12:23
A sültpaprika saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.