Házi májgombóc levesbe recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Házi májgombóc levesbe hozzávalói:
3 db egész csirkemáj,
1 fej kisebb vöröshagyma,
1 db zsemle,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 ek. kacsazsír,
2-3 ek. liszt,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, fűszerpaprika
A Házi májgombóc levesbe elkészítési módja:
A zsemlét langyos vízben megáztattam, kicsavartam és egy keverőtálba morzsoltam. Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megdinszteltem. Miután kihűlt hozzáadtam a zsemléhez. Majd hozzákevertem a késsel elkapart csirkemájat, a lisztet és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Fűszereztem és alaposan összekevertem. Legalább egy óra hosszat állni hagytam. Ezután már bele lehet szaggatni a forró levesbe egy kiskanál segítségével, ahol kb. 10 perc alatt el is készül. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. márc. 11. 22:30
A házi májgombóc levesbe elkészítési módja és hozzávalói.