Lencseleves virslivel recept
70 perc
A Lencseleves virslivel hozzávalói:
20 dkg lencse
1 nagyobb sárgarépa
1 közepes zöldség
1 kis fej mogyoró hagyma
1 kis cikk zeller, zöldjével
15 dkg füstölt kolbász
1 pár virsli
1 kis kanál mangalica zsír
só, liszt pirospaprika, babérlevél, tejföl, fokhagyma
Csipetkéhez: 1 tojás, annyi liszt amennyit felvesz
A Lencseleves virslivel elkészítési módja:
A csipetkét megcsinálom, hogy kicsit szikkadjon. A zöldségféléket előkészítem, összevágom felteszem főzni, 1 liter hideg vízben,belevágom a füstölt kolbászt, apró kockára vágott hagymát, és a babérlevelet, kevés sót. A lencsét külön fazékban hideg vízben felforralom, majd leöntöm róla a vizet, és a zöldséges alapban főzöm tovább, ha kell sózom. A vizet is pótoljuk. Elkészítem a gyenge fokhagymás rántást, hideg vízzel felöntöm, és a majdnem kész levesbe folyamatos keverés közben beleöntöm. Forrástól számítva 5 percig lassan főzöm, beleteszem a csipetkét készre főzöm, megszórom a virsli karikával! 1 forrás ,és kész. Tejföllel is ízesíthetjük! Jó étvágyat!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2020. febr. 19. 16:49
A lencseleves virslivel elkészítési módja és hozzávalói.