Csöröge fánk recept

A Csöröge fánk hozzávalói:
45 dkg liszt
4 tojás
3 ek tej
2 ek rum
2 ek cukor
1 csipet só
olaj a sütéshez, porcukor a szóráshoz

A Csöröge fánk elkészítési módja:
Tálba felütjük a tojásokat,hozzáadjuk a tejet, rumot, lehet aroma is, cukrot, sót és a lisztet. Összedolgozzuk kb 10 perc ruganyos tapadós masszát kapunk, letakarva 10 percig pihentetjük. Lisztezett deszkán 1-2 mm vastagságú tésztát gyúrunk, és derelye vágóval rombusz formákat készítünk, majd olajban kisütjük, mindkét oldalát 2-2 perc, melegen porcukrozzuk. Barack lekvárral is fogyasztható, Egészségetekre!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2020. febr. 16. 16:10
A csöröge fánk elkészítési módja és hozzávalói.