Grízes pogácsa recept
60 perc
Kalóriaszegény
114 kcal
5dl tej
4evőkanál búzadara
10dkg cukor
4tojás
1evőkanál liszt
bő olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
A Grízes pogácsa elkészítési módja:
1.A tejet a cukrot kis edényben összekeverjük,majd a szokásos módon,közepesen keményre megfőzzük benne a búzadarát.Ha kész,hagyjuk kihűlni. 2.A már csak éppen langyos grízt gyúródeszkára tesszük,jól belisztezzük és átgyúrjuk.A masszát kisodorjuk,majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 3.Ezután a felvert tojásban a pogácsákat jól megmártjuk,és jó forró olajban kisütjük.Konyhai papírtörlőre szedjük,hogy felszívja a felesleges olajat,majd megszórjuk a porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Mimus, 2007. jún. 4. 20:05
A grízes pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.