Brokkolikrémleves zöldborsóval recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Brokkolikrémleves zöldborsóval hozzávalói:
50 dkg brokkoli,
20 dkg fagyasztott zöldborsó,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 ek. vaj,
1 dl tejszín,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, petrezselyemlevél
A Brokkolikrémleves zöldborsóval elkészítési módja:
A brokkolit megmostam, rózsáira szedtem szét és feldaraboltam. A vajat egy fazékban felhevítettem. Amikor teljesen felolvadt, hozzáadtam az apró kockára vágott vöröshagymát és megdinszteltem. Belenyomtam a fokhagymát, majd a zöldborsót és a feldarabolt brokkolit is hozzáöntöttem. Pár perc pirítás után hozzáöntöttem kb. 1 liter vizet, fűszereztem és fedő alatt kis lángon főztem kb. 20 percig. Ezután az egészet egy botmixerrel pürésítettem és a tejszínt is beletettem. Újraforrás után pár perc és el is készült ez a finom leves. Azonnal tálaltam pár csepp olíva olajat csepegtetve és sós krékert tördelve a tetejére. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. márc. 14. 22:50
A brokkolikrémleves zöldborsóval elkészítési módja és hozzávalói.