Almás-kakaós süti recept




85 g hajdinaliszt,
25 g barna rizsliszt,
25 g cukrozatlan kakaópor,
10 dkg barna nádcukor (vagy édesítőszer),
17 dkg almapüré,
3 ek. repceolaj,
2 ek. feketekávé,
1 tk. vanília kivonat,
1 db tojásfehérje,
1 kk. szódabikarbóna,
1 csipet patikasó,
ízlés szerint: őrölt fahéj
Az Almás-kakaós süti elkészítési módja:
Egy kis méretű tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd vékonyan átolajoztam. Összevegyítettem a száraz hozzávalókat. A tojásfehérjéből habot vertem. A nedves hozzávalókat összekevertem, majd a fehérjehabbal fellazítottam. Ehhez a masszához adtam a száraz hozzávalókat és egyneművé kevertem. Közben a sütőt 150 fokra előmelegítettem és légkeveréssel kb. 20-25 perc alatt megsütöttem. Érdemes figyelni és tűpróbával ellenőrizni. Kiszárítani nem kell! A sütőből kivéve kb. 10 percig hagytam a tepsiben, majd a papírral kiemeltem és hagytam kihűlni. Tetszőleges formájú szeletekre vágtam és kevés porcukorral meghintettem a tetejét. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. márc. 22. 17:00
Az almás-kakaós süti elkészítési módja és hozzávalói.