Mézes csirkemell recept
60 perc
Zsírszegény
580 kcal
3 gramm
5 gramm
Hozzávalók 4 db csirkemellfilé (vastagabb szeletekre vágva)2 gerezd fokhagyma (szeletelve)2 dl tej (+ 2 ek)1 ek méz sóolajzöldfűszer (pl. bazsalikom, oregánó vagy petrezselyem)
Mézes csirkemell
A Mézes csirkemell elkészítési módja:
1.A csirkemellet egy napra, vagy egy estére beáztatjuk fokhagymás tejbe. Sütés előtt leöntjük a húsokról a tejet. A mézet összekeverjük 2 evőkanál tejjel és egy kevés val, majd alaposan bekenjük vele a csirkemellet. 2 órát pihentetjük.2.Sütés előtt papírtörlővel felitatjuk a húsról a pácot, majd kevés olajon grill serpenyőben pirosra sütjük a csirkemellek mindkét oldalát , kb. 1-1 perc alatt. Ha elkészült tetszőleges zöldfűszerrel megszórjuk.3.Salátával vagy ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Hamar elkészül. Csak a receptet pontosan be kell tartani.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Barocsi Istvánné, 2020. márc. 14. 06:32
A mézes csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.