Töltött zsemle recept
20 perc
Szénhidrátszegény
210 kcal
40 gramm
150 gramm
Zsemlének levágjuk a tetejét és kibelezzük
Utána kolbászt ledarálunk (ki milyet szeret pl lecsókolbászt) hozzá adjuk a zsemléből kiszedett belét és össze keverjük ízlés szerint ízesítjük pl só bors
A kibelezett zsemlét tejben meg áztatjuk de óvatosan nehogy szét málljon megtöltjük a kolbász krémmel és lehet rá szórni reszelt füstölt sajtot a levágott felső részét rá tesszük kalapnak és a sütőbe megsütjük
hogy ropogós legyen.
Töltött zsemle
A Töltött zsemle elkészítési módja:
Zsemlének levágjuk a tetejét és kibelezzük. Utána kolbászt ledarálunk (ki milyet szeret pl lecsókolbászt) hozzá adjuk a zsemléből kiszedett belét és össze keverjük ízlés szerint ízesítjük pl só bors. A kibelezett zsemlét tejben meg áztatjuk de óvatosan nehogy szét málljon megtöltjük a kolbász krémmel és lehet rá szórni reszelt füstölt sajtot a levágott felső részét rá tesszük kalapnak és a sütőbe megsütjük, hogy ropogós legyen.
Mielőtt megtöltjük a tejben áztatott zsemlét ajánlatos kicsit 1 csipet vajjal kikenni belül a zsemlét, hogy ne száradjon ki.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Barocsi Istvánné, 2020. márc. 7. 14:48
A töltött zsemle elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.